Solomon Islands

View listings

Realigro.rs je prvi svetski pretraživač nekretnina gde možete da pronađete oglase za prodaju kuća u Solomon Islands

Некретнина на продају на Соломоновим острвима

Соломонска острва су држава коју чине стотине острва у јужном Пацифику. Многа места су повезана са Другим светским ратом. Гуадалцанал је провинција и једно од највећих острва у архипелагу: овде се налази споменик посвећен америчким војницима који су погинули у рату. У Гуадалцаналу се налази и главни град државе Хониара.

Ако желите да се преселите и купите некретнину на продају на Саломоновим острвима, морате узети у обзир да се састоји од 992 острва, Соломонова острва су трећи по величини архипелаг у јужном Пацифику. Соломонска острва се налазе североисточно од Аустралије. Главни град Хониара налази се у Гуадалцаналу, највећем острву, са преко 30 000 становника. Остали главни градови су Гизо, Ауки и Киракира. Земља је Британски комонвелт.

 

Није лако пронаћи имање на продају на Саломоновим острвима, јер више од 90% острвљана чине меланезијске етничке групе, али постојало је интензивно и огорчено ривалство између Исатабуса из Гуадалцанала и миграната који су долазили са суседног острва. Борбе су избиле 1998. године, али 2000. године Аустралија је интервенисала да успостави закон и ред.

 

Сукоб на земљи је главни узрок грађанских немира. Земља је важан проблем и саставни део начина живота острвљана Соломона. Острвљани нерадо дају земљу за нетрадиционалне економске обавезе, а то је довело до континуираних спорова око власништва над земљиштем. Једно од најважнијих обележја културе острва Саломон је да његови људи имају снажну везаност за своју земљу.

 

Ако желите да купите некретнину на продају на Саломоновим острвима, око 95% земље на Соломоновим острвима је у власништву аутохтоних народа, кланова или лоза. Ова комунална земљишта могу се изнајмити код владе као агенти. Услови закупа могу достићи и до 75 година за приватну комерцијалну употребу. Али ово не гарантује да се лако може добити право на кирију. Често настају сукоби на истој земљишној парцели и могу довести до спорова, успоравајући пословни процес и повећавајући трошкове.

Иако постоје многа места која треба размотрити када планирате пресељење и тражење некретнине на продају на Соломоновим острвима, неки од врхова које треба размотрити били би Уепи, Гхизо Исланд или Хониара. Уепи и Гхизо су помало туристички, али не и претрпани. Ханиара није туристичко подручје, чак и ако има врло велику популацију од око 57.000 људи. Као град са највећом популацијом Саломонових острва, то је такође живописан град у којем су људи тихи и склони су да се држе себе. Можда ће требати неко време да се навикнете на мирно подручје, али ако више волите да се клоните традиционалног живота, највероватније ћете пронаћи савршено место за живот и куповину имања на продају на Соломоновим острвима. Уепи је идеалан за оне који воле роњење јер има прелепу природну лагуну, а острво Гхизо је веома лепо острво. То је друго по величини Соломонова острва.

Mapa, kretanje cena i statistika

Srodne nekretnine

Cod. 27847

Prodaja Остало (стамбени објекти), Solomon Islands, Guadalcanal, Honiara, Honiara

Reserved negotiation
Prodaja
Остало (стамбени објекти)

125 m²
земља кућа на продају
Mapa, kretanje cena i statistika
 
 
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Podešavanja

    Za bolje korišćenje Realigro sajta, podesite podešavanja za jezik, valutu, kvadratnih metara ili ha ft

    Cет сада Не приказуј поново
BB